Primatele primează

Cu doar câteva luni rămase până la marile alegeri din România, în care nu se va schimba nimic, chiar dacă se schimbă partidul care ne conduce, mă uit pe stradă și mă enervez când văd chestii pe care le vedem cu toții de ani de zile. Și nu m-ar dearnja foarte tare dacă aș ști că personajele despre care o să aberez mai jos n-ar avea un cuvânt de spus la alegerile despre care tocmai ziceam.

Așa arată primatele plătite din banii noștri:

Primate la munca

Știți foarte bine, de fapt, cum arată, dar și cum se manifestă. Grupul ăsta mic s-a chinuit mai mult de 5 ore să curețe de gheață un trotuar de 15m (cincisprezece metri, ați citit bine). Au luat chiar și pauză “de masă” de vreo 45 de minute, timp în care au stat pe o bancă și au fumat țigări si tot au băut dintr-o sticlă colorată – poate apă, poate altceva.

Primate la munca

Și cum mă uitam la ei și îi admiram mă gândeam că lucrul pe care trebuiau să îl facă ei azi îl puteam face lejer împreună cu un prieten (oricare ar fi el) în mai puțin de două ore. Cât de greu o fi să spargi niste gheață de 10cm grosime cu ditamai drugul de fier și apoi să o cureți? Nu cred că e atât de greu.

Primate la munca

Ăstora le-ar sta bine ca pe uniformele alea ale lor să scrie, ca în niște situații din trecut, “Aici sunt banii dumneavoastră!”

hello