Guano Apes, live in Bucuresti

Guano Apes

Abia recent am aflat ca Guano Apes s-au reunit. La sfarsitul anilor ’90 si inceputul anilor 2000 erau pe posturile de muzica toata ziua. Erau o formatie populara, desi cantau un rock destul de “rau”. Asa ca anul asta, cand am aflat ca vin in Romania, n-am putut decat sa ma bucur si sa astept momentul.

Aseara am plecat spre locul concertului, parcul Izvor din Bucuresti, cu doar o ora inainte de a incepe ei sa cante. Am ajuns acolo in jur de 20:45 si nu m-a mirat sa vad ca trei sferturi din oamenii din metrou au coborat sa mearga la concert. Nu a fost de mirare, in special pentru ca evenimentul a fost gratuit, deci romanii au profitat de asta. Am intrat fara probleme cu camera foto. Apoi mi-am facut loc prin lume spre locul unde era Alex cu cativa prieteni de-ai lui si am asteptat cuminte sa termine de cantat Herbalizer (?) si sa inceapa nemtii cu pricina.

Exact cand trebuiau sa inceapa, Guano Apes au urcat pe scena si au inceput ceea ce a fost un concert reusit. Au cantat piese de pe toate albumele, piese mai calme, piese mai dinamice, pe gusturile tuturor celor prezenti. La inceput lumea a fost mai reticenta cu sariturile si cu “pogo”-ul, dar cu timpul s-a animat si a devenit ceea ce trebuia sa fie. Agitatia spectatorilor a inceput odata cu piesa “Open your eyes”, primul lor single si a continuat pe tot parcursul concertului. Piesele de pe albumele “Proud like a god” si “Don’t give me names” au fost cele mai populare si, spre suprinderea mea, publicul a cantat destul de bine multe din ele. Bineinteles ca “Big in Japan” a fost una din ele, dar lumea astepta cu nerabdare momentul “Lords of the boards”, moment care a venit exact la final, ca ultima piesa. Aici am ramas chiar foarte surprins, pentru ca vocea publicului era peste tot ce se auzea de pe scena, ceea ce i-a surprins si pe membrii formatiei.

Din punct de vedere al show-ului, a fost totul foarte OK. Mici probleme au fost cu sunetul, pentru cei cu urechea formata (nu ma laud), pentru ca la un moment dat sunetul era foarte distorsionat. Alta problema a fost si praful care se ridica in momentul in care publicul se punea in miscare. Din pacate, cred ca parcul Izvor va trebui restaurat dupa ce a fost distrus de concertul Madonnei si dupa festivalul celor de la Tuborg, ceea ce cred ca nu se va intampla prea curand.

Puteti vedea inregistrarea piesei “Lords of the boards” pe youtube si o galerie foto pe Flickr.